Grebbeberglaan 15, 3527 VX Utrecht

info@bewustspectrum.nl

DIENSTEN

EMDR therapie

Ontdek de helende kracht van EMDR-therapie en zet de eerste stap op je pad naar een klachtenvrij bestaan.

Wat is EMDR therapie?

Heb je last van traumatische blokkades, angsten of andere emotionele blokkades die je leven beïnvloeden? Bij Bewust Spectrum begrijpen we hoe moeilijk het kan zijn om met deze uitdagingen om te gaan. We zijn er echter wel van overtuigd dat iedereen in staat is om zijn of haar innerlijke kracht te hervinden.

Als EMDR practitioner is het onze missie om je te begeleiden op je weg naar herstel. EMDR (Eye Movement Descensitization and Reprocession) is een bewezen, effectieve therapievorm voor het verwerken van traumatische herinneringen en het verminderen van de negatieve impact op je dagelijkse leven. EMDR bevordert het emotioneel herstel. Door middel van audio, stimulatie van oogbewegingen en het kloppen op drukpunten, helpen we je om de emotionele lading van traumatische gebeurtenissen te verminderen. Tevens ontwikkelt de behandelmethode een gezond perspectief.

Bij Bewust Spectrum geloven we in een persoonlijke benadering waarbij veiligheid centraal staat. Een vertrouwensband op te bouwen waarbij jij je comfortabel voelt is voor ons belangrijk. Er wordt geluisterd naar je verhaal en klachten waarna een persoonlijk behandelplan wordt opgesteld dat is afgestemd op jouw behoeften.

Of je nu worstelt met een trauma, angstgevoelens of een negatief zelfbeeld; we zijn er graag om je te ondersteunen. Gezamenlijk zullen we werken aan een klachtenvrij bestaan zodat je weer voluit kunt gaan leven. Aarzel niet om contact op te nemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

EMDR therapeut tamara ander pose

EMDR therapie voordelen

Een aantal voorbeelden van EMDR voordelen zijn:

Vermindering van Traumatische Stress

EMDR-therapie kan helpen om de intensiteit van traumatische herinneringen te verminderen, waardoor je rust en vrijheid ervaart.

Angstbestrijding

Door het herprogrammeren van de manier waarop je lichaam reageert op angstige gedachten, kan EMDR aanzienlijk bijdragen aan het verminderen van angstgevoelens.

Verbeterde Emotionele Veerkracht

EMDR kan je helpen om emotioneel sterker te worden en beter te reageren op stress en uitdagingen in het leven.

Vermindering van PTSS Symptomen

EMDR is bijzonder effectief bij het behandelen van posttraumatische stressstoornis (PTSS), waardoor je de controle over je leven terugkrijgt.

Bevordering van Zelfvertrouwen

Door het aanpakken van negatieve zelfbeelden en overtuigingen, kan EMDR helpen om je zelfvertrouwen en zelfwaardering te versterken.

Ondersteuning bij Depressie

EMDR kan bijdragen aan het verminderen van de symptomen van depressie, waardoor je je weer energieker en positiever kunt voelen.

EMDR therapie helpt bij

 • Trauma
 • Auto ongeval
 • Seksueel misbruik
 • Geweld
 • Woninginbraak
 • Woningoverval
 • Burn out
 • Paniekgeveoelens
 • Woede uitbarstingen
 • Nachtmerries
 • Laag zelfbeeld
 • Paniekaanvallen
 • Fysieke klachten naar
 • Aanleiding van stress
 • Angsten en fobieen
 • Rijangst
 • Vliegangst
 • Sociale angst
 • Insectenangst
 • Waterangst
 • Relatieproblemen

Hoe werkt EMDR therapie?

Bij Bewust Spectrum begint je EMDR-therapie met een of twee intakegesprekken, waarin we samen je behoeften en verwachtingen bespreken. Vervolgens ontwikkelen we een gepersonaliseerd behandelplan, afgestemd op jouw specifieke situatie en doelen.

De EMDR-sessies bestaan uit het doorwerken van specifieke traumatische ervaringen terwijl je focust op een externe stimulus, zoals het volgen van de vingerbewegingen van de therapeut of audiogeluid. De frequentie en duur van de sessies worden bepaald op basis van jouw persoonlijke voortgang.

Gedurende het hele proces zorgen we voor een veilige en ondersteunende omgeving om jou te begeleiden op je weg naar herstel.

EMDR Therapie materiaal

Wat cliënten over ons vertellen

"De begeleiding heb ik als oprecht en warm ervaren. Het is fijn om te beseffen dat iemand niet schrikt van je trauma. Ik wist meteen dat het goed zou goed komen. Ze gaf me vertrouwen met haar eerlijke aanpak. Het contact voelde veilig na wat ik heb meegemaakt. Ik heb geen last meer van een slechte nachtrust en angsten. Ik zou haar iedereen aanraden die last heeft van psychische problemen!"
- Evelyn
"Ik heb verschillende vormen van hulpverlening gehad en ze is de eerste die echt tot de kern kwam. Ze heeft veel kennis van trauma en heeft me geleerd wat de oorzaak is van mijn klachten. Ze heeft geen verborgen agenda en is altijd duidelijk tegen me geweest over het behandelplan. Ik kijk terug op vele leermomenten en een goede samenwerking. Vooral met haar humor!"
- Max
“Echt een topper! Er was meteen een klik! Ik was zenuwachtig voordat ik startte met therapie en dit was meteen voorbij toen ik haar zag. Ze weet exact de juiste vragen te stellen en durft kritisch te zijn. De veilige sfeer zorgde ervoor dat ik alles durfde te vertellen. Haar humor maakte m’n proces lichter. Ze heeft me goed geholpen en de klachten zijn verdwenen. Ze is een ervaren professional met een geweldige persoonlijkheid."
- Willemijn

Neem de controle terug

Plan je EMDR- of psychosociale therapiesessie en herstel je emotionele balans. Ontdek een leven met meer zelfvertrouwen en kracht!

Meest gestelde vragen

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een psychotherapeutische behandelmethode die speciaal ontworpen is om traumatische herinneringen en geassocieerde symptomen zoals angst, depressie en posttraumatische stressstoornis (PTSS) te verminderen.
EMDR-therapie houdt in dat de client terugdenkt aan het traumatische incident, terwijl de therapeut hen begeleidt met specifieke oogbewegingen, audiogeluiden en drukpunten. Dit proces helpt om de emotionele reactie op het trauma te verminderen en bevordert het vermogen van de patiënt om de ervaring op een gezonde manier te verwerken.
EMDR-therapie is functioneel voor mensen die worstelen met emotionele problemen die voortkomen uit traumatische ervaringen en bij angsten zoals bijvoorbeeld spinnen.
De duur van een EMDR sessie is van te voren niet vast te stellen aangezien per persoon wisselend wordt gereageerd. Een EMDR sessie kan een half uur duren en ook twee uur duren. Dit is afhankelijk hoe de hersenen reageren op de methodiek.
In tegenstelling tot traditionele vormen van psychotherapie, richt EMDR zich niet op het veranderen van de emoties, gedachten of gedragingen die voortkomen uit traumatische ervaringen, maar op het veranderen van de manier waarop de patiënt de traumatische ervaring zelf onthoudt en verwerkt.

Het aantal benodigde sessies varieert per individu en hangt af van de aard en omvang van de traumatische ervaringen. Dit wordt meestal tijdens de initiële consultatie besproken en aangepast naarmate de behandeling vordert.

Sommige mensen kunnen na de sessies tijdelijke verhoogde dromen, flashbacks of emoties ervaren. Tevens kan het zo zijn dat je last hebt van concentratieproblemen en/of moeheid na een sessie. Deze symptomen zijn tijdelijk en worden geleidelijk minder naarmate de therapie vordert.
EMDR-therapie kan nog steeds effectief zijn als je meerdere traumatische gebeurtenissen hebt meegemaakt. Het kan nodig zijn om elke traumatische gebeurtenis afzonderlijk aan te pakken tijdens verschillende sessies.
Ja, EMDR kan online worden aangeboden en sommige organisaties bieden EMDR- therapie ook online aan. Bij Bewust Spectrum geloven we in een veilige sfeer die wordt gecreëerd door persoonlijk contact. Vandaar bieden we bij Bewust Spectrum alleen face tot face sessies aan.
Ja, er zijn talrijke wetenschappelijke studies die de effectiviteit van EMDR aantonen bij het behandelen van traumagerelateerde stoornissen zoals PTSS.