Grebbeberglaan 15, 3527 VX Utrecht

info@bewustspectrum.nl

CONTACT

Jouw welzijn is onze prioriteit. Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden op jouw persoonlijke reis naar een klachtenvrij bestaan.

Vul het formulier in en zet de eerste stap richting herstel en vernieuwing.

Meest gestelde vragen

Je hoeft niet worden doorverwezen door een huisarts. Je kunt je vrijblijvend aanmelden bij Bewust Spectrum voor vormen van therapie.
Momenteel is er geen wachttijd en kan het eerste intakegesprek op korte termijn ingepland worden. Tijdens het intakegesprek worden de data van de sessies vastgesteld en in de behandelovereenkomst opgenomen.
EMDR valt niet in te kaderen aangezien het afhankelijk is van hoe de hersenen reageren op de sessie. Een EMDR-sessie kan een half uur duren en ook 1,5 uur duren. Psychosociale therapie duurt gemiddeld een uur tot anderhalf uur.
Bij Bewust Spectrum is de informatie vertrouwelijk en de therapeut heeft een geheimhoudingsplicht. Tevens wordt er bij Bewust Spectrum zorg gedragen voor een goed beveiligd systeem waardoor je gegevens veilig zijn.
Het risico kan zijn dat je je tijdelijk even minder goed voelt aangezien je tijdens therapie soms last kan hebben van herbelevingen, triggers en/of andere vormen van verwerking. Deze gevoelens zijn tijdelijk en bij Bewust Spectrum bieden we een veilige sfeer opdat we nazorg bieden totdat je je beter gaat voelen.
EMDR- en psychosociale therapie valt onder de complementaire zorg en wordt (gedeeltelijk) vergoed. Het is afhankelijk van je zorgverzekering en/of je aanvullend verzekerd bent, hoeveel er wordt vergoed van de sessie. Bewust Spectrum is lid van beroepsvereniging NVPA en voldoet aan alle voorwaarden. (AGB-codes: 90116226 en 90092674) Op onderstaande link kun je checken wat er vergoed wordt: https://nvpa.org/zorgverzekering
De afspraak dient 48 uur van te voren schriftelijk of telefonisch te worden geannuleerd, anders worden de kosten in rekening gebracht.
Dit is afhankelijk welke vorm van medicatie je gebruikt. Tijdens het intakegesprek wordt besproken welke medicaties wel of niet zijn toegestaan tijdens therapie. Over het algemeen zijn medische medicatie te blijven gebruiken, met uitzondering op antidepressiva.